fredag 6 mars 2015

Jobbsökandets helvete...

Jag är ju just nu mellan två jobb, dvs totalt arbetslös och givetvis söker jag massor av jobb.. Men jag får inga. Då undrar jag naturligtvis vad jag gör för fel, är det mitt personliga brev eller mitt CV det är fel på.

Hur svårt är det egentligen att söka jobb?

Jag tycker det är SÅ svårt att få till ett bra och intressant brev i ansökan. VAD vill arbetsgivaren ha reda på om mig? Vill den veta vad jag har för intressen, hur stor min familj är och att jag har 2 katter egentligen?

Såhär ser mitt personliga brev ut:

"Gällande den utannonserade tjänsten.

Gunilla heter jag, är 40 fyllda och bor i  Nynäshamn, med min make och dotter som är 7 år.
Jag är en väldigt aktiv person som är intresserad av yoga, ridning, golf, läsning, segling, vara ute mycket, musik, film, springer gärna, är väldigt social av mig och jag har en blogg som tar tid.
De arbetsuppgifter jag är särskilt intresserad av är de med mycket social kontakt men även där man kan dra sig undan lite när det blir för mycket tex arbeten såsom direktkontakt med kunder i butik, på kontor, cafe' eller dyl. Jag tycker mycket om kontorsarbetet som innebär dokumentation och telefonkontakt
Jag anser mig ha en gedigen kunskap inom kontor då jag jobbar inom konsultverksamheten såsom mäklarassistent och kontorist. Har jobbar med detta i några år och trivs mycket bra.
Mina kunskaper inom butik är på H&M där jag hade mycket på barnavdelningen men även lite på dam. Jag varvade kassaarbete och att vara ute på golvet och provrum. På kvällarna hade vi alltid kassahantering och avräkning.
Jag har precis avslutat en anställning inom hemtjänsten i Nynäshamns kommun där jag jobbade i Team 65 samt på cafe' 3 dgr/v där jag hade allt från kassahantering till mathantering och disk.
Varför ni skall anställa just mig?
Jo, mina styrkor som person är att jag är serviceminded och tålmodig samt ser till min omgivnings bästa, jag är även väldigt noggrann och ordningsam. Jag har lätt att etablera nya kontakter då jag är en väldigt social kvinna. Vad gäller min arbetsgivare är jag en mycket noggrann och lojal anställd. Det är viktigt att man är ärlig och uppriktig mot sina kollegor vilket innebär att man skall kunna både ta och ge kritik.

Ser fram emot möte med dig.Vänlig hälsning,"

Räcker den till eller vad fattas? Vad kan läggas till?
Jag blir galen på att inte hitta den felade länken som gör allt perfekt..'

Skriv gärna en kommentar på vad du tycker på vad som kan förbättras

Kram 

Trasselmaja


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar