söndag 16 november 2014

Laxen för finsmakare.

När jag var på Mitt Kök - mässan fanns där en monter med Salma Lax, ett företag med den underbaraste lax du kan tänka dig.
Salma Lax grundades 2004 och ägs idag av Bremnes Seashore och Salma Lax kom först till sverige 2010.  Den är skinn och benfri och kan användas direkt ut förpackningen. Det som gör den unik är att det tar bara 4 timmar från att den fångas till att den är förpackad. Även gravida kan äta den då den har en hållbarhet på 10 dagar och under den tiden hinner inte listeriabakterier utvecklas.
Det som gör Salma så fin till sushi är att Salma går att används rå Man behöver inte frysa den först som med annan lax, men när man tinar upp den måste laxen tinas upp i kylskåp långsam.
Johan visar deras underbara laxbitar.

Detta är en av de renaste och godaste laxar jag ätit. Vi fick smaka på en bricka med 4 olika tillverkningssätt och det var bla sushi på brickan, och den var himmelskt god.

Dessa underbara delikatesser fick vi provsmaka på. Överst till vänster: Salma Nordic Taco,Överst till höger: Kryddsotad Salma Nederst till vänster: Salma Nori-Maki sist men inte minst: Salma Raw-Omega Marie står och beundrar menyn över de smakprover som fanns att tillgå. Men man kan göra så otroligt mycket med denna fräscha lax och jag kan slå vad om att även barn som vägrar äta fisk kommer att älska denna.Johan står och berättar om företaget och iden bakom företaget samt hur de tänker när det gäller kvalitet, miljö, kunden och kedjan mellan fisket och butiken. Idag finns Salma Lax i 120 butiker i Stockholm, klicka här om du vill veta var, och finns den på den restaurang du besöker ska det så att det är Salma Lax i menyn.
Här kan du se vilka restauranger i Sverige som har Salma Lax på menyn och du vill få en underbar upplevelse smakmässigt.


Jag ser fram emot att få äta mer av denna underbara lax och det ska bli spännande att presentera den för min kulinariska dotter. Hon äter bara bra mat och är faktiskt kinkig med att fisk ska vara färsk.

På återseende gott folk.

Kram Trasselmaja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar