lördag 25 oktober 2014

spökvandring....

Man märker att det närmar sig halloween och idag var det spökvandring på ridskolan. Sorunda Ridklubb arrangerar inför varje högtid ett tillfälle för ungdomar och barn att göra något kul. I påskas gick vi på äggjakt i skogen, men nu var det andarna, spökena och andra övernaturliga väsen tur att få uppmärksamhet.
Vi samlades kl 17 utanför ridtältet och gick sakta in. Väl inne satte vi oss runt en upplyst plats där Johanna skulle sitta och berätta spökhistorier.  Hon berättade några och barnen lyssnade spänt. Man kunde känna hur spänningen steg successivt. Ungarna var riktigt spända när vi väl kom ut och skulle gå mot utgångspunkten för vandringen.

Efter ett tag kom vi iväg och det var jag, Mary, Tilda och granngubben. De hade satt marschaller i en bana och redan efter första dungen kom ett spöke vandrande över ängen. Skitkul. .. :-)

Sen dök det upp gastar och spöken lite här och där, ungdomarna gjorde ett jättebra jobb och de lyckades skrämma både mig och Mary rätt rejält.

Efter vandringen fick vi korv med bröd och kaffe/saft i cafét. Riktigt gott och behövligt i kvällskylan. Den som blev gladast var nog Ymer som fick sig ett riktig skrovmål.  När husse kom med ett tiotal korvar var lyckan total.

Vi ser redan fram mot nästa år jag och Mary. Mer spöken och gastar. ..

Två söta spöken :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar